Jeg besluttede mig for at lave et 8 siders blad som omhandler Christian Bitz, en foredragsholder kendt fra programmer på danmarks radio.

Bladet kunne enten ligge i dit supermarked, som et gratis magasin, eller man kunne dele det ud til deltagere til et af hans foredrag.

Opsætning

Til formatet lod jeg mig inspirerer af magasinet Euroman og brugte deres 22,5 cm x 29,7 cm format, et format som lagde godt op til opslag over to sider, jeg satte dokumentets bleed til 3 mm for at hjælpe de billeder som går til kant, jeg satte mine marginer til 15 mm top, 15mm mod ryggen, 22mm i bunden, og 10 mm i mod ydersiden.

grunden til de 22 mm i bunden var så det passede med mit baseline grid til brødtekstens 11pt skydning.

Typografi

Liberation Serif – brødteksten.
Liberation serif er en videreudvikling af Ascender Sans fra 2008, designet af Steve Matteson, steve som også har arbejdet på både Times og Ariel.
Liberation Serif er en slab serif, men uden de meget markante fødder som man kender fra rockwell eller andre slabserif fonte, det øger læsbarheden og giver teksten en meget fast grundlinie.

Conduit ITC – fed overskrift.
Conduit er designet af Mark van Bronkhorst i 1997, han siger selv at han forestillede sig en skrift som er skabt til brugsanvisninger, parkeringsskilte, opvaskemiddel pakker, og andre hverdagsting, han siger at den er karakterløs, gridbaseret og grænser til det kedelige, jeg valgte cunduit fordi dens natur passer rigtig godt sammen med en displayfont, uden den ”kedelige” conduit, er jeg bange for at mit design ville blive for spraglet.

Lavanderia – display til overskrifter
Lavanderia er designet af James T. Edmondson, en studerende fra holland som blev inspireret af noget tekst han fandt på et vindue et møntvaskeri i san francisco. Jeg har valgt den fordi den står i god kontrast til Conduit.

DIN Next – forside tekt.
DIN Next er baseret på DIN 1451 Engschrift og Mittelschrift, den blev designet af Akira Kobayashi og Sandra Winter i 2009, den originale DIN 1451 er tilbage fra 1970, men baseret på en skrift ved navn Neuzeit Grotesk fra 1928. jeg valgte en condensed skrift på forsiden fordi alle de magasiner som jeg tog inspiration fra gjorde det samme.

Farvepalette

Jeg har valgt at bruge en farve som pantone kalder Marsala som hovedfarven i projektet, den rustenrøde farve er pantones color of the year, den er varm og appellerer til begge køn, det er en jordtone med et sofistikeret hint, så den passer perfekt til en moderne mand som Christian Bitz.

Skriftstørrelser

Brødteksten: Liberation serif 9,5pt / 11pt, låst til bundlinje med fast bagkant, nye artikler startes med et uncial, der er ingen indrykning på brødteksten efter en mellemrubrik, men mellem afsnit er der en indrykning på skydning højden, selvom man ofte siger at indrykningen skal være en geviert, så valgte jeg at bruge skydning højden i stedet, når man bruger skydning højden bliver det rent visuelt et mere kvadratisk indryk, end den rektangel man ville se hvis man brugte en gevierts indrykning.

Mellemrubrik: samme størrelse som brødteksten, men jeg farvede den Marsala, og gjorde den bold, jeg hævede den lidt over grundlinjen for at give den mere luft til brødteksten.

Overskrifter: er sammensat af Lavanderia og Conduit, og skabt i illustrator, størrelserne varierer fra side til side.

Typografisketeknikker

Hver ny artikel starter med et uncial, unicialet strækker sig over 3 linier, jeg har lavet et mellemrum inden uncialer, og knebet det, indtil det holder optisk forkant med resten af teksten, så det. ellers bruger jeg figursats til at skabe dynamik i artiklen på side 2-3.

Rationel brug af InDesign

Jeg bruger altid paragraph styles til at styre min tekst, når jeg bruger paragraphstyles minimerer jeg den tid det tager mig at ændre udseende på min tekst, hvis jeg beslutter mig for at ændre noget så drastisk som en font, så kan jeg gøre det blot ved at ændre det i min brødtekst, og alle andre paragraph styles som bruger den font, ændres det også automatisk i da de arver skrifttyper fra brødteksten.

Paginering ordnes på min masterside, jeg har endda lavet min paginering på et lag for sig, hvor alt sidens indhold kommer nedenunder pagineringen, så hvis jeg vil placerer et billede der hvor min paginering står, behøver jeg ikke låse op for min masterside for at placere min paginering over billedet.

Oversigt

Format: 22,5 cm x 29,7 cm
Sider: 8 sider
Spalter: 3-4 spalter
Spaltemellemrum: 5 mm
Margener: top 15 mm, bund 22 mm, inside 10 mm, outside 15 mm.
Bleed: 3 mm
Sprog + orddeling: Dansk
Citationstegn: „Danske“

Se det endelige produkt (.pdf)